2017. március 7., kedd

7 napos minimalista kihívás - 2. nap - Pipere mustra


Üdv a 7 napos minimalista kihívás  második napján!

A mai kihívás
Menj egy gyors kört a fürdőszobában és mindenhol, ahol a tisztálkodási, szépségápolási termékeidet tartod. Gyűjtsd össze őket egy helyen. Nézd át a kupacot egyesével és szabadulj meg mindentől, amire a következőkben felsoroltak illenek. Ha van időd és kedved, és vannak ilyenek a birtokodban, ess neki a sminkcuccaidnak is!

Szabadulj meg tőle, ha...
- nem okoz örömet, vagy nem tudod biztosan, hogy hasznos. Azaz, vesd be a Konmari módszert.
- nem használod és nem is tervezel ilyet.
- lejárt a szavatossági ideje és úgy ítéled meg, hogy már nem lenne okos dolog felhasználni.
- az alján van már csak egy kicsi, de nem fogy, mert rég új fajtát vettél belőle. (Ha nem akarod kidobni, tedd le a nagy esküt, hogy mától csak azt fogod használni, amíg el nem fogy. Nálam ez bevált.)
- ajándékba kaptad valakitől, de nem teszik.
- termékminta, amit tartogatsz, hogy majd egyszer kipróbálod. Ha tényleg érdekelne, ami benne van, valószínűleg már akkor elhasználtad volna, amikor megkaptad.
- párszor kipróbáltad, de igazából mindig van valami jobb nála, amit szívesebben használsz, ezért csak ott áll érintetlenül.
- bosszúságot okoz. Pl. gyönyörű szép körömlakk, amit egy napig imádsz, aztán másnap lepattog és utána napokig iszonyúan idegesít, amíg végre rá nem veszed magad, hogy lemosd.

Tippek, gondolatébresztők:
Jól nézd meg, mit viszel haza legközelebb. Mielőtt megveszel valamit, gondold végig: Van-e már hasonló dolog otthon, amit még el kéne használnod? Igazán kell neked ez a valami, vagy csak hirtelen megtetszett? Nem csak azért veszed meg, mert akciós?
Ne fogadj el bármilyen termékmintát. Ha szembejön a neked való, tudni fogod és örömmel fogod hazavinni, használni. Webshopok is szoktak adni mintákat. Nézz körbe, már van, ahol kiválaszthatod, hogy mit szeretnél kipróbálni, hogy ne csak random árasszanak el kéretlen dolgokkal. Ha valahonnan mindig olyasmit küldenek, ami nem érdekel, csak írd meg nekik megjegyzésben, hogy nem kérsz több mintát, köszönöd szépen.
Általánosságban, ne fogadj el semmit, csak azért, mert ingyen van. Csak akkor mondj igent egy ilyen ajánlatra, ha tényleg szeretnéd az "ajándék lovat". :)

Néhány fontos általános szabály:
Ne nyúlj olyasmihez, ami nem a tiéd, akármilyen csábító is a gondolat. A mások holmija, a mások dolga. Azt nekik kell intézni. Ha a te kísérleted jól sikerül, valószínűleg úgyis meg fogják irigyelni tőled előbb utóbb és maguktól is nekiállnak lomtalanítani, vagy kérik a segítségedet, ha szükségük lesz rá.
Amikor valamitől megválsz, próbálj jó helyet találni neki: add el, add egy ismerősnek (ha ő szeretné), adományozd el, vagy vidd a szelektív hulladékgyűjtőbe, ha lehet.
Vigyázz azért, hogy ne okozzon túl nagy stresszt az, hogy mindent jó helyre akarsz tenni. Azért lomtalanítunk, hogy egy kis plusz nyugalmat csempésszünk az életünkbe. Ha nem tudsz megbirkózni az összegyűlt kupaccal, egyszerűen csak nyalábold fel és adományozd el. Ha valami teljesen használhatatlan van közte, azt úgyis ki fogják válogatni belőle. (Ez persze nem azt jelenti, hogy minden szemetet eladományozhatsz lelkiismeret furdalás nélkül...)

Egy kis személyeskedés:
Ez a nap a Kedvesemnél jobban működött, mint nálam. Én összesen két termékmintától váltam meg, ő viszont kilomtalanította az utazós pakkját, és még ezt-azt, amit a fiókban talált. Nagyon büszke voltam rá. :)

További inspirációért nézd át a témához kapcsolódó korábbi bejegyzéseket:

Jó válogatást kívánok! :)

Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése