2017. március 8., szerda

7 napos minimalista kihívás - 3. nap - Telefon lom


Üdvözöllek a 7 napos minimalista kihívás harmadik napján!

A mai kihívás
Szabadítsd meg a telefonod az digitális lomtól. Töröd le a már nem használt appokat és minden egyéb felesleges tartalmat: zenéket, amiket már nem hallgatsz, fotókat, amikre nincs szükség, hogy minding ott legyenek (valószínűleg úgyis minden egyes kép fen van már egy felhőben). Töröld ki a számát azoknak az embereknek, akiket nem akarsz többet felhívni. Egyszóval törölj ki minden dolgot, ami csak a helyet fogja, de nincs szükséged rá.

És a kedvencem: Vedd le az értesítéseket a telefonodról. A csörgésnek és az SMS-nek megkegyelmezhetsz, de ne pittyegjen sem az e-mail, sem az Instagram, se semmi egyéb. Ne ijedj meg, nem kérem örökre. De erre a hétre tegyél egy próbát. Ha tetszik, úgy hagyod, ha nem, jövő hétfőn visszacsinálod. :)

Tippek, gondolatébresztők:
Este állítsd a telefonod repülő üzemmódra, vagy kapcsold ki. Ha valamiért szeretnél elérhető maradni éjjel is (ha komoly és jó okod van rá), akkor természetesen ezt a lépést hagyd ki, de azért a wifit kapcsold ki nyugodtan. Arra biztosan nem lesz éjjel szükséged.
Ha találkozol valakivel, ne vedd elő a telefonod és főleg ne tedd ki pl. az asztalra kettőtök közé. Sőt akár le is veheted a hangját a táskádban, hogy arra tudj figyelni, akivel épp vagy, ne a következő pittyegésre, rezgésre. Ezzel megtiszteled magad és a másikat is.
A családi reggelinél, ebédnél, vacsoránál ne tartsd magadnál a telefont. Ha mégis ott van, ne vedd fel, ha csörög, ne nézz rá, ne nyomkodd. Figyelj az "itt és most"-ra.

Egy kis személyeskedés:
Ebben a feladatban nekem a legnagyobb segítség a file manager appom volt. Ha nincs ilyened alapból a telefonodon, nagyon ajánlom, hogy te is tölts le egyet. Megtalálja az eldugott, rég elfelejtett dolgokat is (pl. másfél éve letöltött austini buszmenetrendet).
A Kedvesem nagy lendülettel végignézte és szelektálta a fotókat. Sok lomja nem volt, mert elég új a telefonja, úgyhogy ezt a részt könnyen megúszta. A kontaktoknak a mai napig nem kezdett neki. :P Viszont az értesítési hangokat levette és nem is tette vissza. :)

További inspirációért nézd át a témához kapcsolódó korábbi bejegyzéseket:



Jó pötyögést kívánok! :)

Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése